En försäkring som täcker

Har du någon gång råkat ut för en bilolycka? Blev det stora skador på fordonen som var inblandade? Det är i sådana situationer man kan vara trygg över att man har en bilförsäkring. Det finns bilförsäkringar som täcker olika mycket skador.

En billigare försäkring täcker brand, stöld, stenskott i rutan medan en lite mer djupgående försäkring täcker allt ifrån kollisionsskador till självförvållade bilskador från körning. För det första så måste alla som kör ett motordrivet fordon i trafiken ha en trafikförsäkring. Det är lag på det och den täcker alla kostnader som kan komma utav en olycka så som bilkrock, men den täcker inte några skador på ägarens bil. Därför kan det vara väldigt tacksamt att ha en bilförsäkring för att slippa bli ruinerad och behöva ta banklån för att kunna ha råd att reparera bilen. Vid en allvarlig kollision i högre hastighet kan de inblandade fordonen bli rejält tillknycklade och det säger sig självt att reparationskostnaderna kommer att vara stora efter en sådan olycka. För att känna sig trygg och slippa oroa sig om bilen hela tiden, vilket kan vara en stressfaktor som man vill undvika, så bör man ha en bilförsäkring som täcker allt eller det mesta. Visserligen är det en ekonomisk fråga, har man precis köpt en ganska ny bil för dyra pengar så kanske man inte har råd att teckna den dyraste försäkringen.

Å andra sidan har man nu en dyr bil som man förhoppningsvis är rädd om och skulle olyckan vara framme så kan det bli väldigt kostsamt att behöva stå för allting själv. Man kan ha i åtanke när man köper bil att det kan skilja sig väldigt hur mycket försäkringen kostar. Ifall man tänker köpa en bil för 1000kr så kanske det inte är värt att betala 2000kr om året för en försäkring.

Läste förresten att det kan komma att bli dyrare att ta en bilförsäkring som kvinna.. Helt sjukt: http://www.dn.se/ekonomi/kvinnor-kan-fa-betala-dyrare-bilforsakring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *